Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022 07:59

Nove kuće po cijeni polovnog automobila

Bilo na kotačima ili čvrsto uzemljene, kuće koje broje oko 45 kvadrata ili manje posljednjih godina postaju sve popularnije. Nepopravljivi avanturisti koji putujuću kuću žele sa sobom odvesti na kampiranje mogu odabrati dom na kotačima, a za komadić zemlje s obradivom površinom traže se one "nepokretne".

Popularnost kuća koje dolaze u dijelovima preko internetskih prodavaonica počela je rasti nakon krize 2007. godine, a osim onih kojima treba jeftino rješenje, kupuju ih i zaljubljenici u prirodu ili minimalisti koji se ne žele gubiti u prekomjernim kvadratima.

I jedne i druge se mogu kupiti online, primjerice na Amazonu, a nakon dostave dijelova jedino što trebate je – sastaviti je u iskoristivu cjelinu. Kako bi sve radilo kako spada i ne bi bilo nezgoda, struju i ostale detalje bolje je ostaviti profesionalcima.

Uradi sam kolibe na Amazonu se mogu pronaći već od oko 13 tisuća kuna, nešto veće kućice za 35 tisuća kuna, a cijene nešto ozbiljnijih kuća penju se i na cifru veću od 130 tisuća kuna, prenosi Business Insider

Za postavljanje manjih primjeraka navodno su sasvim dovoljna dva do tri dana i dva para ruku. Osim truda utrošenog na spajanje dijelova, potrebno je i nešto vremena dok se ne pronađe kuća koja se može dostaviti u Hrvatsku ili neka druga varijanta kako bi novi dom sretno stigao na željenu adresu.

Izvor: https://punkufer.dnevnik.hr/