Petak, 07 Siječanj 2022 08:11

Posao koji uključuje tron, mač i zalijevanje kantama piva

Nemate li ništa protiv života na mirnom otoku i spremni ste spakirati kufere kako biste postali gazda puba i ponijeli titulu "kralja otoka Piel", mogla bi vam se svidjeti britanska ponuda za posao. Vijeće Barrow Borougha raspisalo je natječaj za voditelja puba Ship na otoku Piel na sjeverozapadu Engleske, nedaleko od lučkog grada Barrow-in-Furnessa.

Općinsko vijeće Barrowa traži zaposlenika koji će od travnja iduće godine suvereno stati iza šanka, na vrijeme za početak nove sezone. Osim što će voditi pub, najsretniji kandidat morat će pomagati u raznim otočnim aktivnostima vezanima za upravljanje i održavanje otoka, kao i rješavati probleme kao što su nestanci struje ili nabavka namirnica te biti imun na česte promjene vremena.

Novi posao ne može proći bez svečane ceremonije, u kojoj će budući kralj Piela zasjesti na tron sa zahrđalim mačem i kacigom, dok će ga podanici revno zalijevati kantama piva.

Do Piela, koji se proteže na tek 0,2 četvorna kilometra, vozi redovita linija samo tijekom sezone, od travnja do rujna, uz iznimke kao što su blagdani. Turisti u vrijeme sezone dolaze na vikend-odmore ili kampiranje, a otok je i omiljena destinacija za rođendanske tulume i druge proslave. Uz tek deset stalnih stanovnika na otoku nema straha od gužvi, osobito izvan sezone.

Dosadašnji kralj otoka Steve Chattaway vladao je 13 godina, ali došlo je vrijeme da ga zamijeni novi entuzijast.

Izvor: https://punkufer.dnevnik.hr/