Srijeda, 03 Travanj 2024 11:02

NTC radionice za djecu u Varaždinu

NTC sustav učenja nastao je s ciljem pomaganja djeci da ostvare svoje osobne potencijale, ali i da prevladaju poteškoće kao što su poremećaji govorenja, čitanja i pisanja. S obzirom na ispodprosječne rezultate u svim razinama pismenosti, a posebice u odnosu na učenike iz azijskih zemalja, Europska unija istaknula je važnost tzv. funkcionalnog znanja, tj. razvoj brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja, a ne učenja napamet i reprodukcije naučenog.

Upravo je s tom namjerom stvoren NTC sustav učenja koji se temelji na aktivnostima i igrama koje stimuliraju rad mozga u razdoblju najintenzivnijeg djetetova rasta i razvoja - od rođenja do desete godine. Autor NTC radionica je dr. Ranko Rajović, član Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu i suradnik UNICEF-a za rano obrazovanje, a koautor programa Uroš Petrović, književnik i autor 12 knjiga iz područja književnosti za djecu i mlade. 

NTC program radionica za djecu provodi se u tri faze s naglaskom na igru kao intrinzičnu potrebu svakoga djeteta, a glavni ciljevi su: 

  • podizanje razine intelektualnih sposobnosti svih učenika koji sudjeluju u programu
  • sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu
  • razvijanje koordinacije pokreta i motorike
  • razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja
  • pravovremeno uočavanje darovitih učenika i poticanja razvoja njihovih sposobnosti.

Novi ciklus NTC radionica u Varaždinu počinje u ponedjeljak, 15. travnja 2024., a prijaviti se možete na ovom digitalnom obrascu.

Radionice se održavaju jednom tjedno u trajanju od 60 minuta (za uzrast djece od 3, 4 i 5 godina) odnosno 90 minuta (za uzrast djece od 6, 7, 8, 9 i 10 godina) u Prvoj privatnoj gimnaziji Varaždin (Frana Supila 22). Radionice provode certificirani NTC predavači - učitelji, odgojitelji i stručni suradnici.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/