Ponedjeljak, 12 Veljača 2024 10:29

Fašnik u Varaždinskim Toplicama

Male gitare, hrvatski navijači, povratnici iz Irske i Istjerivači duhova tek je dio vesele ekipe koja je u nedjelju okupirala i prodefilirala Varaždinskim Toplicama.

Ove godine fašnička ruta bila je pomalo izmijenjena zbog najavljenog lošeg vremena, pa je tako vesela povorka krenula od Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, a cilj joj je bio kod topličkog Vatrogasnog doma gdje ih je i ove godine dočekala Baka Slavica koja je predvodila fašnjačke špelancije.

Nakon dolaska u Vatrogasni dom, svaka je skupina dobila priliku za predstavljanje, a najveći pljesak pripao je maskiranim vrtićkim i osnovnoškolskim skupinama, koje su i ove godine imale maštovite i kreativne maske.

Ove godine dodijeljene su nagrade najboljim grupnim maskama, pa je tako prvu nagradu odnijela udruga MK Aquabikers koji su bili maskirani u Rimljane, Kleopatru i Obeliska. Druga nagrada pripala je Ledenim kraljicama, dok je treća nagrada pripala Kulturno umjetničkom društvu Nikud, koji su se maskirali u Istjerivače duhova.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/