Ponedjeljak, 12 Veljača 2024 10:19

"Lektira" u HNK u Varaždinu

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 17. i 18. veljače u 18 sati izvodi se nova predstava Plesnog studija Vindi. Ovaj put u fokusu je lektira, odnosno literatura uz koju mladi odrastaju kroz školu i život.

Omiljeni likovi i slike iz poznatih djela poput „Plesne haljine žutog maslačka“, „Mace papučarice“, „Dvanaest princeza i Čarobne cipelice“ razigrali su maštu najmlađih plesača koji će otplesati motive iz ovih djela. „Charlie i tvornica čokolade“, „Eko eko“, „Duh u močvari“, „Čarobnjak iz Oza“ i „Gregov dnevnik“ bili su inspiracija u koreografijama srednjih uzrasta plesača. Stariji plesači Plesnog studija Vindi koristili su motive za koreografije u poznatim djelima poput „Malog princa“ i „Procesa“.

U ovom projektu sudjeluje 150 plesača uzrasta četiri do osamnaest godina. Koreografije su zajedno s plesačima priredile Davorka Čorko-Rodeš,

Glazbenu matricu izradio je Marin Kereša, a programsku knjižicu Hedera Perhaj. Kostimografiju potpisuju: Melanija Rusak, Ana Kraš, Dubravka Kranjc-Rak i Sanja Sabljak. Ton majstor na programu je Zlatko Milec, a rasvjetu vodi Rajko Vugrinec.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kazališta. Pokrovitelj programa je Vindija d.d.

Sanja Sabljak, Hedera Perhaj, Magdalena Bermanec, Tara Breški i Sanja Tropp Fruhwald.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/