Četvrtak, 21 Prosinac 2023 07:59

Projekt "Međugeneracijska solidarnost“

Ove godine Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola (GPRŠ) provodi projekt „Međugeneracijska solidarnost“ kojim se nastoji promicati međugeneracijsko razumijevanje i zajedništvo te stvaranje novih socijalnih veza mlađih generacija i osoba starije životne dobi.

Projekt povezivanja generacija ima niz aktivnosti koje će se provoditi tijekom školske godine te tako stvoriti trajnu vezu između srednjoškolaca i starije populacije Varaždina.

Nakon početnih priprema, dana 15. prosinca, učenici su posjetili Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin gdje su proveli intervjue vezane uz nekadašnje božićne običaje. Postavljajući pitanja o adventskim i božićnim običajima u njihovoj mladosti, učenici su uspostavili dublje veze sa starijim generacijama, stvarajući most između prošlosti i sadašnjosti.

Osim toga učenici su sudjelovali u izradi božićnih čestitki koje će iznenaditi obitelji korisnika. Nasmijana lica i srdačni razgovori odjekivali su prostorijom, a učenici su istaknuli kako su osjetili zadovoljstvo pridonoseći radosti starijoj populaciji.