Srijeda, 05 Travanj 2023 09:18

Tri varaždinske škole među najboljima na Statističkom natjecanju

Hrvatski srednjoškolci isto tako iz godine u godinu oduševljavaju svojim znanjem i trudom na natjecanju koje organizira Državni zavod za statistiku.

Sve ekipe pokazale su svoje matematičko znanje i razumijevanje statističkih podataka, međutim, najbolje od njih ipak su odnijele pobjedu. U konkurenciji učenika 3. i 4. razreda, koji čine kategoriju A, pobjedu je odnijela ekipa "Doktori" iz Elektrostrojarske škole Varaždin. Srebro je otišlo također u Varaždin, ali u ruke članova ekipe "Gavran" iz Prve gimnazije Varaždin, dok je bronca kao i prošle godine otišla u Rijeku, točnije u Ekonomsku školu Mije Mirkovića Rijeka, ali ovaj puta ekipi "Stat3TimRi".

Najbolja ekipa u kategoriji B, u kojoj se natječu učenici 1. i 2. razreda, jest ekipa FJ iz Srednje škole Novska. Srebro su osvojili učenici ekipe "Ministrice" iz Ekonomske škole Velika Gorica, a broncu ekipa "Limete" iz Medicinske škole Varaždin.

Prve dvije ekipe u svakoj kategoriji moći će odmjeriti snage s europskim vršnjacima u europskoj fazi natjecanja, a sudjelovanje ekipa prijavit će Državni zavod za statistiku.