Četvrtak, 02 Ožujak 2023 11:26

16. Zlatna nimfa

U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije te pod vodstvom predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza Damira Crlenog, predsjednika Hrvatskog Kuharskog saveza, Bojana Bohorča, predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije, Rotary Club Varaždina, Varaždinske županije i Hotela Turist u Varaždinu, održana je 16. Zlatna nimfa, tradicionalna kulinarska i turistička manifestacija na kojoj su se prezentirala i degustirala autohtona jela Varaždinske županije.

U okviru manifestacije predstavile su se i mnogobrojne udruge, predstavnici OPG-ova te vinara s područja Varaždinske županije, a sve posjetitelje svojim su nastupom oduševili i članovi KUD-a Vidovec te Dječji zbor Varaždinski štigleci.

Prije proglašenja najboljih kuhara na ovom natjecanju, predstavljeni su i Marin Sambolek, Dinko Tomašić i Karlo Štorga, kuhari koji su prošlog tjedna osvajali medalje za Hrvatsku u sklopu prestižnog međunarodnog natjecanja Global Chefs Challenge.

Najbolji na Zlatnoj nimfi, odnosno ovom kolu Hrvatskog kuharskog kupa bio je Dario Rodeš iz restorana Nobel, Varaždin. Drugoplasirani je Tomislav Karamarko iz Marikomerca odnosno restorana Bruscheta, Zadar dok je treće mjesto osvojio Karlo Štorga iz restorana Bedem, Varaždin.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti/