Nedjelja, 12 Lipanj 2022 13:09

Festival piva Udruge kućnih pivare Sjever

UPS fest je zamišljen kao druženje i natjecanje kućnih pivara. Koncept festivala je vrlo jednostavan – pivari kuhaju pivo i nude ga posjetiteljima festivala koji sve što trebaju je osigurati čašu za degustiranje – ulaznicu za ovaj “all-you-can-drink” događaj. Festival je jedinstvena prilika da se isproba puno (gotovo 100-tinu) različitih piva kako po stilovima tako i kvaliteti koja u svakom slučaju znatno odskače od komercijalnih piva. 

Osim za pivare na festivalu se održavaju i dva natjecateljska događaja za posjetitelje. Prvi je “Beer mile” – utrka koju prema međunarodnim pravilima trči 30 najspremnijih pivoljubaca koji se natječu u trčanju pivske milje (4 kruga po 402m) uz obvezu da na ulasku u svaki krug popiju 0,33l piva – do zadnje kapi! Drugo je natjecanje u ispijanju ljutog piva – festivalskog piva “začinjenog” ljutim ekstraktima čilija za najhrabrije i – najizdržljivije!

Festivalske ulaznice uključuju i bogatu gastronomsku ponudu za sve posjetitelje sa kupljenom ulaznicom, te glazbeni program koji se održava do kasnih noćnih sati !