Srijeda, 03 Studeni 2021 10:41

Gimnastičari Vindije osvojili 23 medalje i tri pehara na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku

Prošlog je vikenda u Osijeku održano Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici, gdje je varaždinska Vindija nastupila s 19 gimnastičara te jednom gimnastičarkom.

Prvog dana natjecanja, nastupili su najbolji juniori i seniori. Teo Bartolec potvrdio je svoj status najperspektivnijeg juniora države, osvojivši prvo mjesto sa svojom vrhunskom akrobatskom izvedbom na tlu.

Vito Nušak, nakon ozlijede noge u Grčkoj, uspio je,prvi puta nakon oporavka, odraditi smanjenu vježbu te je osvojio drugo mjesto iza svog klupskog kolege Bartoleca.

U seniorskoj konkurenciji najbolji senior Vindije Mateo Žugec, nije uspio odraditi svoju vježbu na konju s hvataljkama. Očiti pad forme nakon Svjetskog prvenstva bio je uzrok njegovog petog mjesta u državi. Trener je bio Emil Šanjek.

U kategoriji univerzalni mlađi dječaci do 7 godina ekipa GK Vindije u sastavu A. Barulek, V. Grabarić, M. Horvat, A. Vukalović, osvojila je je srebro.

U pojedinačnom višebojskom plasmanu M. Horvat zbog male ozljede na desnoj šaci zauzeo je 4 mjesto u državi. U pojedinačnom plasmanu po spravama na parteru A. Barulek i M. Horvat zauzeli su 3. mjesto. M. Horvat zauzeo je 3. mjesto na preči. 

U kategoriji univerzalni program stariji dječaci do 9 godina ekipa Vindije u sastavu K. Gradiček, V. Pintarić, F. Tomašković, Maks Zrnić, F. Cmrečak, V. Viljevac, prvi put je osvojila zlato u ovoj kategoriji sa znatnom prednošću u odnosu na drugog plasiranog.

U pojedinačnom višeboju K. Gradiček osvojio je broncu. Pojedinačno po spravama K. Gradiček osvojio je zlato na parteru, broncu na karikama te zlato na ručama.

U kategoriji C kadeti do 13 godina ekipa Vindije u sastavu L. Leščak, Marko Zrnić, J. Čorko, L. Đurak, N. Kanoti, A. Košić, također je osvojila prvo mjesto, s velikom prednošću od 40 bodova.

U pojedinačnom višeboju M. Zrnić osvojio je zlato, a L. Leščak zbog sportske nesreće i unatoč padu na karikama, zbog problema s gimnastičkim kožicama, osvojio je broncu.

U pojedinačnom po spravama M. Zrnić osvojio je srebro na parteru, zlato na konju s hvataljkama, broncu na karikama, broncu na preskoku, zlato na ručama te zlato na preči.

L. Leščak osvojio je na parteru zlato, srebro na konju, srebro na preskoku, te srebro na preči. A. Košić dijeli s klupskim kolegom M. Zrnićem srebro na parteru. Treneri u bili Vinko Kirinić i Matija Vugrinec, a sudac Vinko Kirinić.

U kategoriji ženske sportske gimnastike kod juniorki na svom prvom državnom prvenstvu nastupila je D. Vrbanec i zbog neiskustva koje je dovelo do pogreške na parteru i manje pogreške na dvovisinskim ručama, zauzela je 16 mjesto u državi. Nastupila je pod vodstvom trenera Gorana Radića.

Pred najboljim gimnastičarima Vindije su pripreme s ukrajinskom reprezentacijom, te sredinom prosinca odlazak na jaki međunarodni turnir u Novom Sadu.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/