Utorak, 08 Lipanj 2021 11:06

"Susret u vrtovima"

Manifestacija "Susret u vrtovima" održava se od 2018. godine na inicijativu Ministarstva kulture Francuske Republike, a obilježava se u vrtovima i parkovima diljem Europe. Namjera je potaknuti građane da obrate više pažnje na prostor oko sebe i na usku povezanost ljudi i prirode te da uživaju u ljepoti oblikovanih prostora s ciljem dodatnog obrazovanja o važnosti zaštite i očuvanja ove vrste baštine, osobito kod djece i mladih.

U sklopu programa ovogodišnjih "Susreta u vrtovima", u Varaždinu je 4. lipnja u Šetalištu Vatroslava Jagića održana prezentacija pod nazivom "Prijenos znanja – šetnja kroz razvoj parkovne arhitekture u Šetalištu Vatroslava Jagića u Varaždinu". Zainteresirani šetači, prvenstveno djeca i mladi, mogli su se upoznati s prirodnom i kulturnom baštinom Šetališta Vatroslava Jagića i bogatom poviješću ovog zelenog srca grada.

Manifestaciju "Susret u vrtovima" organizirao je Konzervatorski odjel u Varaždinu, ispred Ministarstva kulture i medija, čije su stručne djelatnice prezentacijom i prijenosom znanja educirale mlađe generacije o bogatoj baštini i potrebi njezinog očuvanja. Djecu su edukativnom šetnjom kroz park provele djelatnice Konzervatorskog odjela u Varaždinu, Ivančica Peharda, dipl.pov.umj., i dr.sc.Vesna Pascuttini Juraga, pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu. Manifestaciji u Varaždinu se pridružila i Zrinka Stepanić Hofer, dipl.pov.umj., voditeljica Odjela za Registar kulturnih dobara iz Zagreba.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/