Djed Božićnjak u raznim dijelovima svijeta!

DJED BOŽIĆNJAK U SAD-u:

Santa Claus, kako ga obično nazivaju u Americi, veseo je i velikodušan. U svojim saonicama koje vuku sobovi Santa Claus putuje svijetom na Badnjak, da bi djeci diljem svijeta podijelio igračke.

DJED BOŽIĆNJAK U ITALIJI:

U Italiji je La Befuna dobra vještica koja putuje na metli i donosi darove djeci 5. siječnja.

DJED BOŽIĆNJAK U NIZOZEMSKOJ:

Djeda Božićnjaka u Nizozemskoj se naziva Sinterklaasom, a jaše na bijelom konju i zajedno sa svojim pomagačem donosi djeci darove.

DJED BOŽIĆNJAK U FRANCUSKOJ:

U Francuskoj je Djed Božićnjak poznat kao Sveti Nikola. Putuje sa svojim prijateljem kojem je u Francuskoj ime Pere Fouettard, što u slobodnom prijevodu znači „otac koji šiba“. Sveti Nikola ostavlja igračke za djecu u njihovim cipelama uz kamin, dok njegov prijatelj Pere Fouettard kažnjava djecu koja su bila zločesta.

DJED BOŽIĆNJAK U NJEMAČKOJ:

Također poznat kao Sveti Nikola, djeci ostavlja darove i slatkiše u njihovim čizmicama ostavljenima pred njihovim vratima uvečer 5. prosinca.

DJED BOŽIĆNJAK U ŠVEDSKOJ:

Mali čovjek s dugačkom bijelom bradom, poznat kao Tomte, donosi darove obiteljima, a one pokazuju zahvalnost time što mu ostavljaju zdjelicu kaše.

DJED BOŽIĆNJAK U AUSTRALIJI:

Sličan Santa Clausu u SAD-u, Santa u Australiji također djeci ostavlja darove u njihovim čarapama obješenima pokraj kamina te ispod božićnog drvca. Radi sve što i američki Santa Claus, ali nosi japanke jer je u Australiji u vrijeme Božića ljeto.

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction