Palio dolare kako bi preživio na planini

Amerikanac je dva dana ostao zarobljen u mećavi na planini Mount Rainer nakon što se odvojio od svoje skupine planinara.

Kako bi se ugrijao i time si spasio život, jedan je Amerikanac uhvaćen u mećavi na planini Mount Rainer u državi Washington palio dolarske novčanice, javlja Hina.

Yong Chun Kim (66) iz Tacome izjavio je u utorak za postaju KOMO-TV u Seattleu da je sa sobom imao sredstvo za potpalu vatre te da je prvo spalio nešto lišća. Tada je počeo paliti osobne stvari: svoje čarape i novčanice od jednog i pet dolara iz novčanika.

Kim je također rekao da se stalno kretao kako bi sačuvao toplinu, a noću bi se skrio ispod stabla i sanjao svoju suprugu i toplu saunu, prenosi CBS News.

Odvojio se od skupine planinara u subotu a spašen je tek u ponedjeljak. Kim je bio u tako dobrom stanju kada je pronađen da nije morao ići u bolnicu već je umjesto toga otišao kući sa svojom obitelji.

Pripadnici gorske službe spašavanja stigli su u ponedjeljak kroz duboki snijeg do Kima na nepristupačnoj jugozapadnoj padini Mount Rainera, a potom su ga devet sati spuštali do ceste, rekao je glasnogovornik službe Lee Taylor.

Taylor je izjavio za list News Tribune iz Tacome, u Washingtonu, da je Kim, inače iskusni planinar, bio budan, svjestan i stabilan kada ga je pronašla tročlana ekipa spasilaca.

Njegov nestanak prijavljen je u subotu nakon što se otklizao niz padinu i odvojio od skupine koju je vodio u području planine koje se naziva Paradise (Raj), oko 160 km južno od Seattlea.

Skupina je planinarila uz pomoć krplji za duboki snijeg, što je popularna zimska rekreacija u tom dijelu SAD-a na granici s Kanadom, a Kim je bio dobro opremljen za dnevni izlet no nije imao opremu za prenoćiti, navodi CBS News.

Izvor: http://metro-portal.hr

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction