Žirafa April postala je mama po peti put

Slavna žirafa April u subotu je rodila, i to ispred publike koja je rođenje bebe pratila preko YouTubea. Oko 60.000 obožavatelja ove celebrity životinje koja je s nestrpljenjem iščekivala porod danima je bila pratila live prijenos i čekala veliki trenutak.

April je rodila muško mladunče koji još uvijek nema ime u 12.40 po lokalnom vremenu u Animal Adventure Park u mjestu Harpursville, u državi New York, piše Daily Mail.

Ukupno 300.000 ljudi je prijenosom uživo pratilo porod i čekalo da beba žirafa stane na noge i počne sisati.

- Uspjeli smo! Nakon 15 mjeseci trudnoće, zahvalni smo što smo dobili zdravo mladunče o kojem sada brine njegova majka - izjavio je vlasnik parka Jordan Patch.

Kako je broj žirafa u divljini već godinama u opadanju, svako nam je mladunče izrazito važno - dodao je.

Beba je stigla nešto manje od dva sata nakon što su čuvari zoološkog vrata na Facebooku najavili da su mami April počeli trudovi.

Žirafa April postala je internetska senzacija koja je na YouTubeu privukla 232 milijuna pregleda na YouTubeu kada je 2017. godine rodila mužjaka Tajirija. Za mali zoološki vrt koji se nalazi 200 kilometara od New Yorka to je fantastičan uspjeh.

April je naime postala mama po peti put, a mužjak Oliver je s April postao otac po drugi put, on je tata mužjaka Tajirija i nove bebe. Zoološki vrt će ubrzo raspisati natječaj kojim će se odabrati ime novorođenčeta.

Zaposlenici zoološkog parka kažu da je stariji brat Tajiri već jako blizu tome da zasnuje vlastitu obitelj. U park je u siječnju stigla ženka žirafe Johari, pa bi mali zoološki vrt u dogledno vrijeme mogao dobiti još jednu prinovu.

Izvor: https://www.24sata

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction