Članovima PK Vidra čak 19 zlatnih medalja na Sarajevo Openu 2019.

rvo međunarodno plivačko natjecanje za osobe s invaliditetom "Sarajevo Open 2019 - U vodi smo svi jednaki" održano je u organizaciji Plivačkog kluba SPID u suradnji sa Paralympic committee Bosnia and Herzegovina, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Visit Sarajeva, Hotela Hollywooda, Oaze- vode koja osvaja te Olimpijskog bazena Sarajevo.

Okupilo je tri reprezentacije iz Hrvatske, Srbije, Turske te 12 klubova iz Austrije, Hrvatske i Slovenije; BSG Klagenfurt, PK Cibalija, PK Cipal, PK Zadar, Talas, PK Jadera, PK Vidra, PK Velenje, ŠD Plavalček, PK Forca, PPK Marsonia i PK SPID.
PK Vidra iz Varaždina imala je 7 plivača, uz reprezentativca Nikolu Koseca koji je uz trenericu Višnju Bunić u Sarajevu bio pozvan u ekipu reprezentacije Hrvatske, u Sarajevu su nastupili i Nikola Dodoš, Teo Škvorc, Jakša Mislović, Sabina Kušter, Ema Cesar te Brunela Hrženjak.

Natjecanje se provelo u dva dijela. Od Varaždinskih Vidra najuspješniji je bio hrvatski reprezentativac Nikola Kosec, Down sindrom koji je nastupom za Hrvatsku u Sarajevu osvojivši u kategoriji C21 na 50 m, 100 m slobodno, 50 m, 100 m leđno te 50 m i 100 m delfin u kategoriji juniora i seniora, s ukupno 12 zlatnih medalja dokazao svoju dominaciju u ovom dijelu Europe.

Veliki napredak i plivački potencijal pokazala je Sabina Kušter sa skraćenom desnom bedrenom kosti, koja je na 50 m i 100 m slobodno popravila svoja najbolja osobna vremena te u kategoriji S 10 osvojila kao juniorka i seniorka 4 zlatne medalje.

Veliki plivački potencijal pokazala je i nova članica Vidre Ema Cesar, sa skraćenom pokoljeničnom kosti koja je samo nakon mjesec dana treniranja u klubu, u kategoriji S 10 osvojila zlato kao juniorka i srebro kao seniorka na 50 slobodno te kao juniorka zlato na 100 m prsno.

Neustrašivi Vidraš Teo Škvorc sa dijagnozom staklene kosti u kategoriji S6 osvojio je na 50 m slobodno kao junior srebro te kao senior broncu te na 100 m leđno srebro kao junior i kao senior. Brunela Hrženjak, Down sindrom u kategoriji C21 na 100 m prsno osvojila je zlato kao juniorka te srebro kao seniorka te na 100 m slobodno osvojila broncu kao juniorka te zauzela 4 mjesto kao seniorka.

Jakša Mislović, CP u kategoriji S6 na 100 m leđno osvojio je broncu kao junior i senior. Najstariji član Vidre Nikola Dodoš, Down sindrom u kategoriji C 21 kao master senior osvojio je zlato na 50 m slobodno. Rezultati sa Sarajevo opena 2019. potvrdili su da se u klubu dobro radi s plivačima te dali smjernice za pripreme za sljedeće natjecanje Dubrava Open koje se održava 7. prosinca u Zagrebu, za koje se varaždinske Vidre spremaju u još većem broju.

Izvor: varazdinske-vijesti.hr

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction