Marin Ranteš je najbolji vozač BMX-a na svijetu!

Hrvatska se s FISE Svjetskog prvenstva u kineskom Chengdu vraća sa zlatnom medaljom. Marin Ranteš, čovjek za kojeg oduvijek znamo da je najbolji vozač BMX-a, sada za to ima i neosporiv dokaz.

U najdinamičnijem gradu zapadne Kine, često nazivanom kineskim Montpellierom, našlo se mjesta za jednu od FISE postaja. Chengdu je okupio najbolje BMX vozače povodom posljednjeg ovogodišnjeg natjecanja FISE Svjetske serije.

Nakon što se u finale kvalificirao deveti, Marin je finalnom vožnjom odnio četvrto mjesto posljednje FISE postaje, što ga je u ukupnom poretku stavilo na najvišu stepenicu postolja.

Kad se sve zbroji i oduzme, Ranta je sezonu zaključio kao prvak s osvojenih ukupno 26 700 bodova. Ispod njega se našao Daniel Dhers s 26 500 bodova, a treće mjesto pripalo je Nick Bruceu s osvojenih 24 500 bodova u sezoni.

Najbolji hrvatski BMX vozač još od kraja 2017. godine nije stao - niti s putovanjima, niti s vožnjom. Otkako se oporavio od ozljede ramena i naučio sve o svom tijelu u Diagnostics & Training Centru u Austriji, Marin je novu adresu, barem privremeno, našao u Americi kod Daniela Dhersa. Tamo se pripremao za Svjetsko prvenstvo i tijekom sezone nam nekoliko puta pokazivao da kad odlučiš biti najbolji nema toga na svijetu što te može zaustaviti...

FISE World Series natjecanje tijekom godine je okupilo najbolje BMX vozače na svijetu pet puta.

FISE Hiroshima

Hirošima je bila prva postaja sezone na kojoj je nastupio naš Ranta. Nažalost, na postaji prije, koja se održala u Saudijskoj Arabiji, Marin je ostao bez nastupa jer nije uspio na vrijeme proći sve provjere i ući u zemlju. Ipak, Hirošima je Ranti donijela 2300 bodova, 13. mjesto i označila otvorenje sezone natjecanja.

FISE Montpellier

Marin je već u kvalifikacijama druge FISE postaje pokazao dvije odlične vožnje i nekoliko trikova koje je usavršio početkom godine u parku Daniela Dhersa. Zatim je u polufinalne uletio odličnom prvom vožnjom, a u drugoj vožnji je dio bodova izgubio zbog pada.

Srećom, finalna vožnja je otkazana zbog lošeg vremena pa su rezultati iz polufinala formirali konačnu rang listu. To je za Marina značilo prvi podij na Svjetskom kupu, a treće mjesto koje je osvojio ujedno je bio i najbolji hrvatski rezultat postignut u akcijskom sportu ikad.

FISE Edmonton

Na postaji FISE Svjetskog kupa u kanadskom Edmontonu, Marin Ranteš još nam je jednom pokazao da se velike pobjede ne mogu mjeriti plemenitim metalima. Nakon što je postaju prije one kanadske prvi put stao na postolje ovog prvenstva, Marin je na FISE postaji u Edmontonu završio drugi i tako pokazao konkurenciji da se itekako imaju čega bojati.

Izvor: varazdinske-vijesti.hr

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction