VARAŽDIN - JEDAN OD SVIJETLIH PRIMJERA BRIGE ZA ŽIVOTINJE

Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak predstavnika Grada Varaždina i Udruge Prijatelji životinja.

Na sastanku su uz gradonačelnika Ivana Čehoka i zamjenicu gradonačelnika Sandru Malenicu sudjelovali i predstavnici tvrtke Čistoća i Udruge Spas. Na sastanku se raspravljalo o provedbi mikročipiranja pasa, sterilizaciji kućnih ljubimaca te poticanju udomljavanja. U akcijama Prijatelja životinja već neko vrijeme sudjeluju Udruga Spas i tvrtka Čistoća koja na svojim kamionima ima istaknute i korisne informacije.

Na sastanku u Gradskoj vijećnici prezentirana je i slikovnica „Dijete i pas“ koja potiče udomljavanje te je bilo riječi o novom skloništu za mačke koje se planira napraviti uz rijeku Dravu iz sredstava tvrtke Čistoća, a nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s RH.

Varaždin je istaknut kao jedan od boljih primjera, ali razgovaralo se i o mjerama koje bi poboljšale trenutačno stanje budući da uvijek ima prostora za poboljšanje. Tako će udruga Spas uskoro krenuti s edukacijama po svim osnovnim školama, pokrenut će se akcije provjere mikročipiranja, promotivna kampanja udomljavanja te će se održati sastanak s veterinarima. Predstavnici udruge Spas istaknuli su kako je broj udomljavanja kućnih ljubimaca porastao za 100%.

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction