ŠPANCIRFEST 2019. - USPJEŠNI TURISTIČKI I GOSPODARSKI REZULTATI

Ovogodišnji, 21. Špancirfest tijekom deset dana, prema procjenama PU varaždinske i organizatora posjetilo je oko 300 tisuća posjetitelja.

Prema podacima iz sustava eVisitor, zabilježen je rast u broju dolazaka za 7,9 posto, a u Varaždinu su za vrijeme festivala boravili turisti iz 50 zemalja svijeta. Najviše ih je bilo iz Njemačke, Austrije, Mađarske, Slovenije, Poljske, Italije i Bosne i Hercegovine.

Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelna Toth istaknula je na današnjoj konferenciji u Gradskoj vijećnici kako je rast interesa rezultirao i povećanjem poslovnih rezultata i naglasila da je prema podacima Porezne uprave Varaždin generiran turistički promet (trgovina i ugostiteljstvo) u iznosu od 40,1 milijun kuna.

„Varaždin ima svoju jasnu turističku ponudu i smisao turizma nije da se ne može hodati po gradu i da su prevelike gužve. Smatram da je 300 tisuća ljudi kroz deset dana optimalna brojka za Varaždin. S ovakvim dobrim rezultatima Špancirfesta sa optimizmom gledamo i na ovogodišnji Advent koji će biti još ambiciozniji od prošlogodišnjeg pa očekujemo rast sličan Špancirfestu“ rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

S programske je strane, na Špancirfestu 2019. sudjelovalo preko 500 izvođača svih vrsta i profila koji su održali ili izveli gotovo 500 programa. Izvedeno je 74 izvedbi performansa, održano je 40-tak koncerata te 170 raznih kreativnih radionica u Parku kreative, LOOP Glazbenoj klinici i KVART-u.

Gradonačelnik Čehok i direktorica Turističke zajednice na kraju su se još jednom zahvalili svim javnim službama koje su dale svoju podršku i doprinijele uspješnoj realizaciji cijelog Festivala i zahvalili medijima koji su ih pratili svih deset dana te ih pozvali da ponovno poprate ovogodišnji Advent.

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction