OBILJEŽEN POČETAK RADOVA NA SERVISNOJ CESTI U BREZJU

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u subotu je sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom i direktorom tvrtke Varkom d.d. Željkom Bunićem održao konferenciju za novinare na kojoj je obilježio početak radova na servisnoj cesti u Brezju.

Odvodnja zone Brezje planira se riješiti izgradnjom zasebnih cjevovoda za odvodnju oborinskih i sanitarnih otpadnih voda. Najprije će se postaviti kanalizacija, a potom asfalt te ostali potrebni infrastrukturni sadržaji.

Radove na cjevovodu izvodi tvrtka Nigrad d.o.o. Varaždin. Izvest će se ukupno 678,00 m kanalizacijskih cjevovoda, a vrijednost radova je 1.822.885,00 kuna bez PDV-a.

„Ovo je vrlo važan projekt, možda i najvažniji u ovom mandatu kada je riječ o gospodarstvu. Ovime zapravo započinje izgradnja treće velike zone grada Varaždina. Prvo smo napravili Slobodnu zonu, pa zonu u Jalkovcu, a ovdje su se pojedinačno gradila postrojenja i objekti. No, cijela ova zona Brezje nije bila u funkciji jer nije bilo infrastrukture. Sad vidite da je tvrtka Farmal, odnosno Solvis, već počela graditi, a najavljuju se i druge gradnje. Mi ovime razvijamo, u smjeru sjever – jug, komunalnu infrastrukturu i pretpostavke za daljnja ulaganja. To je europski projekt za koji smo dobili 10 milijuna kuna, za što zahvaljujemo ministru Horvatu. 9 i pola milijuna kuna je trebao dati Grad, no našli smo bolji model, državni fond, odnosno preko Hrvatskih voda, tako da će Grad na kraju trebati izdvojiti samo 5 i pola milijuna kuna, dakle još manje od onog što je bilo prvotno planirano. Varkom započinje s radovima, izvodi ih tvrtka Nigrad, nakon toga ide prometnica i sve ono što ide uz prometnicu. Naravno, treba izmaknuti i bale. Idući tjedan imamo sastanak na tu temu i vjerojatno na jednom od sljedećih sjednica Gradskog vijeća idemo s konačnim zbrinjavanjem bala. Ovime otvaramo mogućnost da u zoni Brezje, koja ukupno broji 900 tisuća kvadrata zemljišta, povezujući tri zone, Varaždin i općine Jalžabet i Kneginec, imaju apsolutno najveći resurs za ulaganja u Hrvatskoj i da ovdje možemo smjestiti bilo koju industriju. Sinergijom države, ministarstva gospodarstva, europskih fondova, Varkoma i Grada Varaždina stvaramo pretpostavke za daljnja ulaganja.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok na konferenciji za medije.

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction