GRAD VARAŽDIN OSIGURAO BESPLATNI OBRAZOVNI MATERIJAL ZA UČENIKE

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u četvrtak je uz pročelnicu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženku Dević održala konferenciju za novinare na kojoj se govorilo o nabavi udžbenika i drugih nastavnih materijala za osnovnoškolce s područja Grada Varaždina za novu školsku godinu.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je sredstva za udžbenike iz obaveznih predmeta, a Grad Varaždin osigurao je sredstva za nabavku radnih bilježnica i paketa za tehničku kulturu.

„Grad Varaždin ove je godine osigurao 980 tisuća kuna za kupovinu dodatnih obrazovnih materijala za učenike. Konkretno, radi se o radnim bilježnicama za obavezne predmete i o paketu za tehničku kulturu. Pratimo standard koji smo imali prošle godine uz malu novinu koja se tiče zakonskih financijskih okvira, a odnosi se na 1. i 5. razrede. Po formuli, dodatni materijali prema učeniku ne bi smjeli prelaziti 110 kuna za učenike od prvog do četvrtog razreda, 200 kuna za učenike petih i šestih razreda te 300 kuna za učenike sedmih i osmih razreda“ – rekla je zamjenica gradonačelnika.

Besplatne radne bilježnice dobit će i učenici koji imaju prebivalište na području Grada Varaždina, a polaze školu koja nije na varaždinskom području.

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction