SVEČANO OTVOREN SKATE PARK

Gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je uz svjetskog prvaka i najboljeg hrvatskog BMX vozača Marina Ranteša, svečano otvorio novi skate park u varaždinskom Parku mladih. Uz gradonačelnika, otvorenju su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica, gradski vijećnik i stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina Denis Mladenović, zajedno s ostalim gradskim vijećnicima.

Gradonačelnik je naglasio da su čak 75 posto od iznosa sredstava donacije, a ovakav park ukupno vrijedi oko milijun kuna: „Grad je za oko 20 posto sredstava, i uz pomoć tvrtke koja je obnovila stare rampe, došao do skate parka kojim se stvarno možemo pohvaliti. Varaždin se kandidirao za Europsku prijestolnicu mladih, a svi ovakvi sadržaji govore u prilog tome da smo usmjereni prema mladim ljudima. Vjerujem da će ovo biti omiljeno okupljalište mladih“.

Marin Ranteš zahvalio je gradonačelniku jer Varaždin sada ima 2. najveći skate park u Hrvatskoj: „Probao sam voziti još jučer i park je stvarno fenomenalan. Vjerujem da ću i ja i svi budući vozači imati prave uvjete za trening jer se po ovome izdvajamo ne samo kao grad, već i kao država. Zahvalan sam i sretan. Nadam se da će se Grad pobrinuti da se park održava kako treba. Znate onaj osjećaj kao kad sanjate neki dobar san i probudite se i niste sigurni da li je to stvarnost ili ne. Tako je i meni ovo. Sanjao sam dugo o tome, danas sam se probudio i park je još uvijek tu. Jedva čekam subotnje natjecanje da se svi okupimo, zabavljamo i uživamo“.

U subotu 27, travnja, od 12 sati u Varaždinu će se održati natjecanje Challenge tour, kao jedna od stanica tokom kojih će najavljivati 20. Pannonian Challenge. U sklopu ovogodišnjeg Challenge toura održat će se i prvenstvo Hrvatske u BMX freestyleu, gdje će nastupiti i naš Marin Ranteš.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan naglasio je kako svega ovog ne bi ni bilo da nije bilo Marina Ranteša i svih mladih Varaždinaca koji se tako strastveno bave ovim sportom: „Želim im da u subotu ostvare dobre rezultate i da budu zadovoljni. Ovo je novi sadržaj za mlade u našem gradu kojim pokazujemo da doista razmišljamo o njima, da su nam bitni. Ovaj prostor je oplemenjen s novim skate parkom i to je zasigurno nešto bolje od onog što smo tu mogli viđati vikendima. Nadam se da je to prošlost i da će ovdje mladi uživati u svojim aktivnostima. Važno je da u građanima proradi svijest da je ovo nešto što vrijedi i da mladima puno znači te da će se park očuvati.“

„Ovime je Varaždin ucrtan na mapu ekstremnih sportova, što osim sportskog, pruža i turistički potencijal“, rekao je Denis Mladenović iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction