U VARAŽDINU ZAPOČEO 24-SATNI GLOBALNI HAKATLON KLIME

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica danas je prisustvovala otvorenju jedinstvenog događaja Climathon, globalnog pokreta koji se, uz još 114 gradova u svijetu, po prvi puta održava u Varaždinu.

Otvorenje je organizirano na Geotehničkom fakultetu u organizaciji konzorcija koji čini Climate KIC Hub Hrvatska: UNIZG-Geotehnički fakultet Varaždin, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, Impact Hub Zagreb i Mreža znanja, a glavni pokrovitelj događaja je Grad Varaždin.

Sudionici Climathona, podijeljeni u teamove, potrudit će se riješiti klimatske izazove gradova u kojima se nalaze. Svi gradovi povezat će se putem 24-satnog "zida društvenih medija", uključiti u javljanja uživo, te se tako povezati s globalnom zajednicom koja u 24 sata hakira najveći izazov današnjice - klimu koja se mijenja. Grad Varaždin želi pronaći inovativne načine kako poboljšati gospodarenje otpadnim tekstilom, plastikom i drugim materijalima koje bi grad i građani koristili kao resurse i tako sudjelovali u izazovu protiv klimatskih promjena.

Grad Varaždin najboljem teamu natjecatelja osigurao je 1. nagradu: mjesec dana mentorstva u Tehnološkom parku Varaždin.

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction