Rate this item
(0 votes)

Samo par sastojaka vas dijeli od odličnog, nekaloričnog i hranjivog deserta. Sirove kuglice za koje morate uprljati samo multipraktik i koje morate samo ohladiti u hladnjaku svidjet će vam se na prvu. Kuglice su vjerojatno najjednostavniji način oblikovanja slastica, a k tome su i praktične. Probajte jednu od najzdravijih slastica, ni djeca se neće žaliti na poslasticu.

Rate this item
(0 votes)

U svakom kraju lijepe naše ove se fine prženice od dizanog tijesta drugačije zovu. Negdje su krafne, negdje krofne, negdje pokladnice no kako god se zvale jedno im je zajedničko: čine ovo vrijeme maškaranja baš posebnim, a pogotovo kad su zdrave i bez spremanja u dubokom ulju.

Rate this item
(0 votes)

Kus kus i slanutak u zdravoj, hrskavoj salati

Osim što je ukusan i jednostavan za pripremu, kus-kus je bogat esencijalnim nutrijentima koji pomažu u održavanju dobrog zdravlja. Bogat je izvor vitamina B kompleksa koji su između ostalog neophodni za vitalnost moždanih funkcija, održavanje energije i imuniteta, za proizvodnju krvnih stanica te određenih hormona. Isto tako, izuzetno je bogat proteinima. Slanutak će vam pak kao prirodni izvor proteina i vlakana pomoći u obnovi energije, zaštiti mišića te boljoj i bržoj probavi.

Rate this item
(0 votes)

Pretpostavlja se da je leća jedna od prvih mahunarki koje su se počele uzgajati pa tako nalazimo na njezine tragove među nalazima iz mlađeg kamenog doba. Leća ne sadrži zasićene masnoće, kao ni štetni kolesterol, a izvanredan je izvor topivih i netopivih vlakana. Topiva vlakna snižavaju razinu glukoze i kolesterola u krvi, čime smanjuju potrebu za inzulinom kod osoba oboljelih od dijabetesa. Netopiva vlakna pospješuju probavu i skraćuju vrijeme zadržavanja hrane u probavnom sustavu te na taj način smanjuju rizik od raka debelog crijeva.

Rate this item
(0 votes)

Krem juhe često zahtjevaju upotrebu ili zaprške ili ukuhavanja brašna. S druge strane, često se povezuje i s jajima ili začinjava vrhnjom. Ova juha nije takva krem juha, već prava posna, dijetna i jednostavna. I to sve zahvaljujući prosu. Ova lako probavljiva žitarica sadrži više željeza od ostalih žitarica, a dobar je izvor cinka, kalcija, mangana i B vitamina. Ne sadrži gluten pa se preporučuje u prehrani oboljelih od celijakije.

Rate this item
(0 votes)

Amarant poznatiji još kao štir drevna je žitarica za zdravo srce i jak imunitet. Odličan je izvor proteina, sadrži dvostruko više iskoristivog kalcija od mlijeka i triput više vlakana od pšenice. U kulinarstvu se ova žitarica pokazala izvrsnom. Jedinstvena je po tome što se većina hranjivih tvari sačuva tijekom kuhanja jer se nalaze u jezgri, a ne u ovojnici kao što je slučaj kod većine žitarica pa je tako slučaj i s ovim receptom kojeg ćete raditi.

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction