25. Joma Varaždinski polumaraton

U organizaciji varaždinskog Trkačkog kluba Marathon 95 u nedjelju, 22. rujna 2019. godine, održat će se međunarodna cestovna utrka, jubilarni 25. Joma Varaždinski polumaraton. Utrka je i humanitarna te se očekuje više od 800 trkačica i trkača iz Hrvatske i desetak europskih zemalja.

Utrka koja se organizira uz Dan oslobođenja Varaždina ove će godine biti točno na 28. obljetnicu tog događaja iz varaždinske povijesti, a ujedno će biti i Prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u polumaratonu s nastupom 60-ak natjecatelja.

Varaždinska atraktivna staza polumaratonske utrke (21.097,5 metara) tri puta vodi kroz samo središte Varaždina, dok će sudionici utrke građana i juniora na 4,8 kilometara također proći povijesnim centrom grad. Start i cilj je na Kapucinskom trgu.

Već četiri godine u organizaciju Varaždinskog polumaratona uključeni su polaznici Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ koji izrađuju unikatne finišerske medalje, a 10 kuna od svake uplaćene startnine bit će izdvojeno za Centar.

Glavni pokrovitelj utrke je Grad Varaždin, a uključeni su i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, PU varaždinska, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije. Popratni program na Kapucinskom trgu bit će sportsko-rekreativno-zdravstveni pa će se sa svojim programima predstaviti Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin te Srednja škola Maruševec, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, Klub nordijskog hodanja Varaždin te Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin. Uključit će se i Varaždinska građanska garda te Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Program 25. Varaždinskog polumaratona u nedjelju, 22. rujna, počinje u 7.30 sati podizanjem startnih brojeva. Start utrka djece je u 9.30 sati, a start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara u 10.30 sati. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13.30 sati.

Za vrijeme održavanja utrke bit će zatvorene pojedine ulice u Varaždinu, a promet će regulirati prometna policija i prometna jedinica mladeži:

od 9:20 do 13:30 VRAZOVA ULICA od Kapucinskog trga do Hallerove aleje uz propuštanje prometa od Ulice braće Radić prema Kapucinskom trgu nakon 11:15 sati

od 10:30 do 11:00 ANINA ULICA, SUPILOVA (od križanja s Aninom do Merlićeve), MERLIĆEVA, R. BOŠKOVIĆA (od Merlićeve do F. Konščaka). F. KONŠČAKA, SAJMIŠTE, F. KURELCA uz puštanje prometa odmah nakon prolaska posljednjeg trkača

od 10:30 do 11:15 V. NAZORA, a poslije će ulica biti pregrađena i otvorena desnom trakom do N. Fallera tako da će promet nesmetano teći

od 10:40 do 11:15 ZRINSKIH I FRANKOPANA, A. CESARCA (od Kapucinskog trga do Zagrebačke)

od 10:45 do 13:00 HALLEROVA ALEJA raskrižjem Hallerova / G. Krkleca / R. Hercega policija će upravljati i propuštati promet isključivo u smjeru sjever-jug (G. Krkleca i R. Hercega) i obrnuto.

Organizatori mole sugrađane da uvaže privremenu prometnu regulaciju za vrijeme održavanja ovog međunarodnog sportskog događaja.

Više informacija o 25. Joma Varaždinskom polumaratonu može se pronaći na internetskoj stranici: http://varazdinski-polumaraton.com/.

Izvor: varazdinske-vijesti.hr

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction