Advent u Varaždinu

Vrijeme Adventa i božićnih blagdana vrijeme je čarolije koja se širi povijesnom jezgrom grada. Svake godine Advent u Varaždinu donosi novosti te svoju ponudu, koncept i uređenje grada nastoji osvježiti, nadograditi novim atrakcijama koje će ga učiniti još privlačnijim i razlikovati ga ne samo od prošlogodišnjeg izdanja već i od drugih adventskih događanja u Hrvatskoj.

Događanja i adventska ponuda biti će koncentrirani u samom središtu povijesne gradske jezgre odnosno po prvi puta na prostoru oko Starog grada, koji će, zajedno s Trgom Miljenka Stančića i Korzom činiti jedinstvenu blagdansku cjelinu, a izlagačka prodaja biti će na već tradicionalnoj lokaciji Trgu slobode te po prvi puta u Gajevoj ulici.

Adventski program broji više od 70 različitih programa od čega 25 glazbenih te brojne izložbe, predstave, projekcije filmova i drugo.

Advent na Korzu otvara Marko Tolja sa septetom i prekrasnim Božićnim koncertom, nakon njega na glavni varaždinski trg stiže Natali Dizdar pa Beatles Revival Band, Charlie i klapa Motovun i za kraj odličan zagrebački band U pol 9 kod Sabe.

Glazba će, kao i inače u Varaždinu, u adventsko vrijeme biti posvuda; petkom glazbeni programi na Trgu Miljenka Staničića, a subotom će pratiti i tradicionalno paljenje adventskih svijeća ispred varaždinske katedrale. Veselo i raspjevano će biti i u Kući Djeda Mraza, koja se ove godine seli na Stari grad, a u kojoj će nakog Svetog Nikole (6.12.) i Djed Mraz boraviti od 13. do 30. prosinca.

Kao što se Špancirfest u 2018. vratio na Stari grad tako će i Advent u Varaždinu težište svojeg programa događanja premjestiti na njegov prekrasni perivoj. Ove će se godine tu naći klizalište s prvim i za sada jedinim ledenim toboganom, posebni Igloo bar, u atriju samog Starog grada izrađivat će se ledene skulpture u organizaciji Rotary kluba 1181., a ta će lokaciji biti uključena u zanimljiv grumansko-vinski pohod Varaždinom u sklopu EU projekta “Zeleno želimo” Turističke zajednice grada Varaždina.

Veliko finale – doček Nove godine priprema se ove godine na Korzu gdje će svirati grupa Barok, a najhrabriji će u novu utrčati na 41. Novogodišnjoj utrci.

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction