Premijera muzikla "Prošlih 5 godina" 09. veljače

The Last 5 Years, Prošlih 5 godina je mjuzikl suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna. Premijerno je izveden u Chicagu, a ubrzo je postavljen i na Off- Broadwayu i West Endu. Mjuzikl je dobitnik Drama Desk nagrade za najbolju glazbu i tekst mjuzikla. Igra se po cijelom svijetu (SAD, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Švedska, Danska, Norveška, Finska, Irska, Poljska). 2014. godine je doživio i filmsku premijeru.

Ovo glazbeno- scensko djelo predstavlja popularni žanr- mjuzikl na najbolji mogući način.

Prošlih 5 godina intiman je, komorni mjuzikl pun nabijenih emocija, humora i odlične glazbe. Zanimljiva je činjenica da cijelu dramsku radnju nose samo dva lica. Cathy i Jamie. Songovi prate priču o pet godina njihova života, njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka.

Dvoje glumaca- pjevača cijelu su predstavu na sceni. Zahtjevan i izazovan je to zadatak za bilo kojeg profesionalca. Mi imamo izvrsnu Cathy- Hanu Hegedušić, te u alternaciji Jamiea- Ivana Čuića i Igora Barberića.

Dramska struktura mjuzikla iznimno je zanimljiva. Cathy i Jamie paralelno pričaju svoju ljubavnu priču. Oni zajedno stvaraju sliku o povijesti veze koja je prerasla u brak. Jamie priča priču kronološki, od upoznavanja do raspada braka, dok Cathy to čini obrnuto, od kraja prema početku. Njihove priče vremenski se preklope na sredini, na činu vjenčanja.

Gomilanjem raznih muzičkih stilova, dinamičnim izmjenama songova i dijaloških scena, na sceni se stvara ludi život, mikrokozmos mlade glumice i mladog pisca.

Siže mjuzikla neprestano nas baca kroz pet godina života Jamiea i Cathy. Iz dvije vizure gledamo sreću, smijeh, suze, svađe, nade, razočaranja, cijeli spektar emocija. Svatko na svoj način prikazuje događaje koje su zajedno proživjeli.

U mjuziklu se pojavljuju razni glazbeni žanrovi. Ovisno o emociji te događajima u songovima izmjenjuju se pop, rock, jazz, latino, klezmer te klasična glazba. Songovi su pjevni i svi će ih pjevušiti na izlasku iz kazališta. Glumce- pjevače prati bend od šest glazbenika. Klavir, violina, gitara, dva violončela i bass.

Mala ekipa za veliki kazališni događaj.”

Lea Anastazija Fleger

Redateljica: Lea Anastazija Fleger

Dirigent: Stjepan Vuger

Scenografkinja: Tanja Lacko i Ana Sarić

Kostimografkinja: Petra Pavičić

Svjetlo: Vesna Kolarec

Glazbeni producent: Vid Novak Kralj

Inspicijent: Vedran Dervenkar

Ansambl predstave
Glumci:

Igor Barberić/ Ivan Čuić

Hana Hegedušić/ Irma Dragičević (studijska uloga)

Muzičari:

Viktor Čižić/ klavir

Martina Filipan/ violina

Katarina Evetović/ violončelo

Matej Ilčić/ violončelo

Hrvoje Šenjug/ gitara

Aleksandar Vešić/ bas gitara

 

bannerKUVNovi
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Pink Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction