Petak, 01 Srpanj 2022 13:55

Mateo Žugec prvak Mediterana na konju s hvataljkama

Prvak Mediterana na konju s hvataljkama član varaždinske Vindije Mateo Žugec jučer je nakon osvojenog zlata dao izjavu za portal Hrvatskog gimnastičkog saveza. Pogledajte što je rekao nakon sjajnog rezultata u Oranu.

Podsjetimo, Mateo Žugec, član varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija, jučer je postao prvak Mediterana na konju s hvataljkama.

U jučerašnjem finalu Mediteranskih igara, koje se održavaju u Oranu u Alžiru, Žugec je za svoju vježbu dobio ocjenu 14.250 , s kojom je bio bolji od prvaka i viceprvaka Europe te zlatnog sa Svjetskog kupa u Varni, kao i od mnogih drugih renomiranih "konjaša".

- Sjajan rezultat.  Žugec je na Mediteranske igre otišao s pretpostavkom da se pokuša da tako kažem odmoriti nakon napora koje smo do sada imali, međutim, kada je stigao na lice mjesta i vidio konkurenciju uspio se odmoriti i utrenirati te na kraju osvojiti zlato. Odličan rezultat, a nadam se da nakon odmora koji ga sada očekuje možemo napraviti kvalitetne pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo - rekao je Emil Šanjek, trener Matea Žugeca.

Treće je mjesto i brončanu medalju osvojio drugi hrvatski predstavnik Jakov Vlahek.