Nedjelja, 06 Ožujak 2022 12:04

“Dobro Dobrim za Ukrajinu“; traže se volonteri, vozači kombija i kamiona

Iz Zagreba ovih dana organizirano kreću humanitarni konvoji s doniranim potrepštinama za narod Ukrajine, te organizatori žurno trebaju (su)vozače dostavnih kombija, osobnih automobila, kamiona i terenaca.

Riječ je o koordiniranoj akciji “Dobro Dobrim za Ukrajinu“ koju uje podržalo Veleposlanstvo Ukrajine na čelu s Nj. E. dr. sc. Vasiljem Kirilićem.

– Obraćamo Vam se ovim putem u nadi da ćete pomoći ovu Zajedničku akciju više Inicijativa i Udruga koje smo okupili kako bismo žurno sakupili potrebne materijalne donacije, ali i novac koji nam je potreban za organizirane konvoje pomoći. U Splitu je od četvrtka u organizaciji Udruge Forum budućnosti otvoren Arena centar za prikupljanje donacija, a istovremeno je i u Zagrebu otvoren isto takav veliki prikupni centar. Okupljamo volontere, vozače kombija i kamiona. Prikupljene donacije se sortiraju uz pomoć članova više Udruga i volontera te potom upućuju u Ukrajinu – ističu organizatori.

U svakom trenutku raspolažu s vjerodostojnim informacijama s terena, kako na putu, tako i u samoj Ukrajini gdje se i dalje nalaze neki hrvatski državljani, ali i oni koji nisu željeli ili mogli otići.

Novčane donacije svi zainteresirani mogu uplatiti na račun: “DOBRO DOBRIM ZA UKRAJINU”, IBAN HR9323600001503057055, otvoren kod Zagrebačke banke.