Petak, 14 Siječanj 2022 11:22

Varaždin u mreži gradova i regija Europske biciklističke feredacije

Grad Varaždin je početkom 2022. godine i formalno postao članom mreže gradova i regija za bicikliste Europske biciklističke federacije (Cities & Regions for Cyclist network - European Cyclist´s Federation).

Europska biciklistička federacija osnovana je 1983. godine, a danas ima pola milijuna aktivnih članova u 38 zemalja. C&R ECF je neprofitna mreža gradova i regija za bicikliste sa sjedištem u Briselu ( Bruxelles) koja okuplja lokalne i regionalne uprave iz dvadesetak europskih zemalja radeći na promicanju bicikla kao načina prijevoza i slobodnog vremena, i razmjenu znanja o biciklističkim politikama.

Ciljevi su joj razmjena znanja, rješenja i strategija te promicanje političkih inicijativa i praktičnog rada na terenu. Uz to, mreža svojim aktivnostima nastoji inspirirati i katalizirati gradove da poduzmu akcije u promicanju biciklizma učeći jedni od drugih i izbjegavajući dilemu da moraju sami smišljati metode koje se već koriste u drugim sredinama. Jedan od prioritetnih ciljeva je i stavljanje biciklizma u središte praksi urbanog planiranja, čime se pokreće i podržava promjena političkog razmišljanja.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/