Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 08:11

ZORAN TODOROVIĆ Iz ciklusa Something Else Gallery / uz 20. Dane performansa

IZLOŽBA

mjesto održavanja: GMV Palača Sermage, Izložbeni salon, Trg M. Stančića 3
datum početka/završetka: 01.09.2021. / 19.09.2021.
otvorenje: u 19 sati

        Na izložbi će biti predstavljeni videoradovi Cigani i psiIntegration i Noise. U svojim radovima umjetnik tematizira pitanja suvremene informatičke kulture, nadzora, biopolitičke uprave i kontrole, otkrivajući neugodne istine i skrivene motivacije i propitkujući ustaljene granice participacije te etičke i estetske standarde.

        Zoran Todorović (Beograd, 1965.) je konceptualni umjetnik. Slikarstvo je diplomirao 1992. na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu, gdje je danas docent. Izlagao je na brojnim izložbama, a 2009. predstavljao je Republiku Srbiju na 53. Venecijanskom bijenalu. Živi i radi u Beogradu.

        Izložba videoradova Zorana Todorovića priređuje se u okviru ciklusa GMV-a Something Else Gallery i uvod je u 20. Dane performansa, koji se u Gradskome muzeju Varaždin održavaju od 9. do 12. rujna ove godine. Autor koncepcije projekta 20. Dana performansa je povjesničar umjetnosti Branko Franceschi, a suradnici na projektu su ravnatelj GMV-a mr. Ivan Mesek i viša kustosica u GMV-u Elizabeta Igrec.